Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@10:14:34 GMT

انتظار 600 کامیون برای تخلیه بار در مرز سیرانبند

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۶۵۵۶

انتظار 600 کامیون برای تخلیه بار در مرز سیرانبند

شهرستان بانه به دلیل اشتراکات زیاد با اقلیم کردستان عراق همواره ارتباط قوی و موثری در بین دو منطقه در جریان بوده است و یکی از دلایل این ارتباط وجود مرزی به نام سیرانبند است که بهترین پتانسیل برای دو طرف ایرانی و عراقی است که از آن بهره جسته و مبادلات اقتصادی خود را بیش از پیش گسترش دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، شهرستان بانه به دلیل اشتراکات زیاد با اقلیم کردستان عراق همواره ارتباط قوی و موثری در بین دو منطقه در جریان بوده است و یکی از دلایل این ارتباط وجود مرزی به نام سیرانبند است که بهترین پتانسیل برای دو طرف ایرانی و عراقی است که از آن بهره جسته و مبادلات اقتصادی خود را بیش از پیش گسترش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در حال حاضر معیشت بسیاری از مرزنشینان استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مراودات مرزی بستگی دارد. این مراودات پیشینه و سابقه طولانی بین مرزنشینان دارد، از 6 اسفند ماه 98 به دلیل شیوع ویروس کرونا مرز سیرانبند و باشماق بسته شد و عملا فعالیت هایی صورت نگرفت تا اینکه 6 اردیبهشت ماه بعد از دو ماه تعطیلی این مرز بازگشایی شد ولی شاهد صف های بسیار طولانی در این مسیر هستیم کامیون هایی که چند روزی را در این مرزها منتظر خالی کردن بارهایشان هستند.

مدت خالی کردن و بارگیری مجدد کامیون ها زمانبر خواهد بود

 بختیار رحمانی مدیر کل گمرکات استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد:  مرزهای رسمی با عراق که عملاً از 6 اسفند ماه 98 تا 6 اردیبهشت ماه 99 بسته بود فعالیت خود را آغاز کرد و طبق هماهنگی و تدابیری که در ایران عراق و اقلیم انجام شد، این مرزها علی الخصوص مرزهای رسمی با اقلیم شامل باشماق و سیرانبند بانه بازگشایی شد.

وی در خصوص دلایل ازدحام کامیون ها در مرز سیرانبند بانه و تمهیدات اندیشده شده در راستای رفع آن، اظهار داشت: در باشماق صف طولانی  چند کیلومتری داشتیم که علت آن هم بسته بودن سیرانبند بود و هم اینکه محل ترانشیپ که محل تخلیه و بارگیری ست جوابگوی آن تعداد کامیون نبود.

وی با اشاره به اینکه اغلب بارها صادراتی بوده و باید بعد از تخلیه، توسط خودروهای عراقی بارگیری شود افزود: گمرک مرز سیرانبند بانه هر روز از ساعت 6 صبح الی 7 بعدازظهر مشغول به فعالیت هستند اما به دلیل اینکه طرف های عراقی تعداد کامیون هایشان برای بارگیری کم است و کامیون های خالی کمتری دارند لذا مدت خالی کردن و بارگیری مجدد کامیون ها زمانبر خواهد بود.

وی افزود:  روزانه حدود 300 تا 320 کامیون در مرز سیرانبند بانه صادرات داریم و این حجم صادرات بسیار زیاد است که 90 درصد آن میوه و تره بار است.

رحمانی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 600 کامیون در مرز سیرانبند بانه در صف خالی کردن بارهایشان هستند و چون اکثر انها تریلی است متاسفانه تخلیه و بارگیری مجدد ان کمی طولانی خواهد شد.

پس از کاهش خطر شیوع کرونا و با اتخاذ تدابیر مناسب بهداشتی و حفاظتی، اقدام برای بازگشایی گذرگاه های مرزی اقلیم آغاز شده و در پی بازگشایی گذرگاه های مرزی سیرانبند و تویله دو گذرگاه بشته و کیله نیز میان ایران و اقلیم بازگشایی می شوند.

وی افزود: رسما از مقامات مربوطه در دولت اقلیم، برای بازگشایی این گذرگاه های مرزی درخواست شده و مقامات اداری در راپرین و  گرمیان نیز بر پایبندی بر  اجرای تدابیر بهداشتی تاکید کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: احتمال دارد، گذرگاه های مذکور، طی هفته آینده بازگشایی شوند.

همچنان بدنبال افزایش صادرات هستیم

همچنین محمد امین زاده سرپرست فرمانداری بانه با بیان اینکه واردات ۱۰۰ قلم کالا سال گذشته در سفر وزیر کشور به بانه از این بازارچه آغاز شد اما بدلیل برخی مشکلات و مسائل خاص به تعویق افتاد اضافه کرد: محدودیتی برای واردات کالا در بازارچه سیرانبند وجود ندارد و واردکنندگان می‌توانند بدون محدودیت کالاهای مورد نیاز را وارد کنند.

سرپرست فرمانداری بانه گفت: هم اکنون وارد کنندگان قطعات وسایل خانگی را وارد و مونتاژ می‌کنند که این امر باعث ایجاد اشتغال و جهش تولید در این شهرستان است.

امین زاده به از سرگیری صادرات کالا از بازارچه مرزی سیرانبند هم اشاره کرد و افزود: صادرات کالا از امروز با بکارگیری تدابیر بهداشتی با اقلیم کردستان عراق آغاز می‌شود.

وی اظهار داشت: از اوایل اسفند ماه سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا صادرات کالا از این مرز به اقلیم کردستان عراق متوقف شد که به درخواست مقامات اقلیم بار دیگر، این روند تجاری از سر گرفته می‌شود.

امین زاده با اشاره به افزایش ۵۵ درصدی صادرات کالا از بازارچه سیرانبند یادآور شد: سال گذشته ۴۴۰ میلیون دلار کالا و در سال ۹۷ نیز ۳۲۸ میلیون دلار کالا به اقلیم کردستان عراق صادر شد که شامل میوه و تره بار، مصنوعات پلاستیکی، شیشه، آهن و مصالح ساختمانی بود.

وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت موجود در بازارچه سیرانبند، همچنان بدنبال افزایش صادرات هستیم چرا که باعث رونق اقتصادی شهرستان و استان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقلیم کردستان عراق مرز سیرانبند بانه مرز سیرانبند صادرات کالا خالی کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۶۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان

 

تغییر اقلیم پدیده‌ای است که بر اثر افزایش دمای کره زمین یا همان گرمایش جهانی ایجاد می­‌شود. گرمایش جهانی خود پدیده‌­ای است که به دنبال صنعتی شدن کشورها و به سبب افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای به‌ویژه گاز دی‌اکسیدکربن در جو به وجود آمده است. شاید در دنیای امروز بتوان گرمایش جهانی و پدیده تغییر اقلیم ناشی از آن را از شرایطی که برای زیست پیرامون ما ایجاد کرده است، بهتر درک کرد. بشر این روزها به دلیل بارش‌های سیل‌آسا، خشکسالی‌های متعدد و آتش‌سوزی‌های جنگلی گسترده، سرما یا گرمای ناگهانی و کاهش بارش برف بیش از هر زمان دیگری طعم تلخ تغییرات اقلیم را چشیده است.

تغییر اقلیم نشان‌دهنده تغییرات غیرعادی در اقلیم درون اتمسفر زمین و پیامدهای ناشی از آن در قسمت‌های مختلف کره زمین است. در محیط های شهری تغییرات اقلیمی مشاهده شده تاثیراتی بر سلامت انسان، معیشت و زیرساخت‌های کلیدی گذاشته است. مخاطرات متعدد اقلیمی و غیر اقلیمی بر شهرها، سکونتگاه‌ها و زیرساخت‌ها تأثیر می‌گذارند و گاهی اوقات با هم همزمان و موجب افزایش خسارت می‌شوند. امواج گرمایی در شهرها با افزایش رویدادهای آلودگی هوا  تشدید و عملکرد زیرساخت‌های کلیدی محدود شده است. پیامدهای مشاهده شده بر ساکنان شهری که از نظر اقتصادی و اجتماعی به حاشیه رانده شده‌اند مانند سکونتگاه‌های غیررسمی متمرکز است. زیرساخت‌هایی مانند سیستم‌های حمل و نقل، آب، فاضلاب و انرژی توسط رویدادهای حدی در معرض خطر قرار گرفته‌اند که منجر به خسارات اقتصادی، اختلال در خدمات و تأثیرات رفاهی می‌شود.

تمامی اثرات نامطلوب اقتصادی منتسب به تغییرات اقلیمی از جمله رویدادهای اقلیمی با شروع آهسته و شدید، به‌طور فزاینده‌ای همچنین برخی از اثرات مثبت اقتصادی در مناطقی با تقاضای انرژی کمتر و بهرمندی از مزیت‌های نسبی در بازارهای کشاورزی و گردشگری شناسایی شده‌اند. آسیب‌های اقتصادی ناشی از تغییرات اقلیمی در بخش‌های در معرض اقلیم، با اثرات منطقه‌ای بر کشاورزی، جنگلداری، شیلات، انرژی و گردشگری و از طریق بهره‌وری نیروی کار در فضای باز شناسایی شده است. برخی از رخدادهای اقلیمی شدید مانند طوفان‌های استوایی رشد اقتصادی را در کوتاه مدت کاهش داده‌اند.

عوامل غیر اقلیمی از جمله برخی الگوهای سکونتگاهی و مکان‌یابی زیرساخت‌ها به قرار گرفتن بیشتر دارایی‌های در معرض خطرات شدید اقلیمی کمک کرده‌اند که منجر به افزایش میزان تلفات می‌شود. معیشت افراد از طریق تغییرات در بهره‌وری کشاورزی، تأثیرات بر سلامت انسان و امنیت غذایی، تخریب خانه‌ها و زیرساخت‌ها و از دست دادن دارایی و درآمد، با تأثیرات نامطلوب بر جنسیت و برابری اجتماعی تحت تأثیر قرار گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان هواشناسی کشور، اقلیم و تغییرات شدید اقلیمی به‌طور فزاینده‌ای باعث مهاجرت در همه مناطق می‌شود. ناامنی غذایی حاد مرتبط با سیل و خشکسالی و سوء تغذیه در آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی افزایش یافته است. تغییرات اقلیمی از طریق جابجایی و مهاجرت غیرارادی ناشی از رویدادهای شدید (حدی) اقلیمی و اقلیم، آسیب پذیری را ایجاد کرده است و تداوم می‌بخشد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • ببینید | لحظه در هوا ماندن کامیون حین تخلیه بار!
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • رشد ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته