Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنابر گزارشات موجود و اخبار واصله، با کاهش تولید لوازم خانگی داخلی، قاچاق لوازم خانگی و عرضه محصولات فاقد اصالت و جعلی (تحت عنوان برند و اورجینال) با افزایش قابل توجهی همراه شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، لوازم خانگی از نمونه اقلام و محصولاتی به شمار می رود که دایره و ضریب مصرف و تقاضای بالایی برای آن وجود دارد،به واقع به تعداد خانوارهای موجود در ایران،ضریب مصرف و خرید برای این محصولات تعریف می شود و اساسا امکان گریز از خرید و تهیه این محصولات وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به تعبیری در هر خانه ای که خانواری در آن سکونت دارد فارغ از تعداد نفرات آن، متقاضی برای خرید لوازم خانگی نیز قابل تعریف است، از تلویزیون، لوازم چوبی گرفته تا چای ساز، جاروبرقی،میز، صندلی و...در زمره محصولاتی است که نیاز به آن ضروری و اجتناب ناپذیر است و همین نیاز گواهی است بر صحت این موضوع که گردش مالی بالایی در حوزه تولید و عرضه لوازم خانگی وجود دارد.

به واقع صنعت تولید لوازم خانگی به مدد نیازی که برای اقلام تولیدی موجود در این عرصه وجود دارد،از قابلیت اشتغالزایی بالایی برخوردار است و اساسا صنعت مذکور از نمونه حوزه های فعالیتی به شمار می رود که در صورت رونق تولید و پیشرفت و توسعه تکنولوژیکِ آن،اقتصاد کشورهای صاحب نام در این عرصه را متحول می سازد.


در سالیان نه چندان دور گذشته،کارخانجات تولید لوازم خانگی متعدد و متنوعی در ایران مشغول به فعالیت بودند اما بنا به دلایل گوناگون و در سیر تحولات،چراغ بسیاری از این کارخانجات رو به خاموشی گرایید و به تبع آن بسیاری از افرادی که در این مراکز مشغول به فعالیت و اشتغال بودند بیکار شدند و همین عارضه،وزن و بار مشکلات اقتصادی جامعه را سنگین تر از گذشته کرد.

تعطیلی یا کاهش ظرفیت تولیدی کارخانجاتی همچون ارج، آزمایش، جنرال الکتریک و...نمونه هایی از این مراکز و کارخانجات به شمار می روند که سرنوشت مطلوب و نوید بخشی برای آنها رقم نخورد.

آنچنان که اخبار و گزارشات منعکس شده در رسانه ها نشان می دهد، محصولات و لوازم خانگی بسیاری از مرزهای غربی و جنوبی کشور بدون نظارت کافی به مشتریانِ کم اطلاع یا بی اطلاع عرضه و فروخته می شود، فروشی تحت نام و عنوان محصولات برند و اورجینال که از واقعیت دور است و متاسفانه در حال حاضر سهم قابل توجهی از لوازم خانگی موجود قاچاق در بازار معطوف به این نوع خاص از اقلام و محصولات می شود.

نیم نگاهی بر بازار لوازم خانگی در کشور بازار لوازم خانگی در طول یکسال اخیر با تحولات بسیاری مواجه شده است، قطع همکاری برخی از تولید کنندگان صاحب نام آسیایی شرقی و افزایش نرخ ارز مزید بر علت شده تا شاهد ظهور و بروز برخی نارسایی‌ها در این حوزه باشیم.

افزایش محسوس قیمت‌ها از یکسو و برهم خوردن ضریب عرضه و تقاضا باعث شده تا بستر عرضه کالا‌ها و محصولات قاچاق همراه شود.

مسعود حیدری، یکی از فعالان عرصه فروش لوازم خانگی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مطلب فوق اظهار کرد: آنچنان که برآوُرد‌ها نشان می‌دهد میزان تولید لوازم خانگی و کاهش عرضه در مجموع باعث افت ۴۰ درصدی لوازم خانگیِ موجود در بازار شده است.

وی افزود: طبیعتا در چنین شرایطی عرصه برای عرضه اندام محصولات قاچاق فراخ‌تر خواهد شد و در حال حاضر کم نیستند کالا‌ها و محصولاتی که به اسم تولیدات کره‌ای یا اروپایی، اما در واقع جعلی و بی اصالت به فروش می‌رسند.

حیدری در ادامه بیان کرد: علی رغم افزایش نرخ ارز و کاهش واردات، همچنان شاهد ورود اقلام و محصولات قاچاق هستیم که هیچگونه تضمینی در کیفیت آن‌ها وجود ندارد و متاسفانه برخی از فروشندگان، تحریم‌ها را بهانه عدم گارانتی این کالا‌ها اعلام می‌کنند در صورتی که عامل اصلی عدم برخورداری این اقلام از گارانتی، از یک سو قاچاق و غیر مجاز وارد شدن آن‌ها و از دیگر سو کیفیت نازل آن‌ها است.

این فعال در حوزه فروش لوازم خانگی گفت:آنچنان که آمار‌ها نشان می‌دهد میزان تقاضا برای یخچال و فریزر در کشور سالیانه حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه است که البته این آمار منعکس شده‌ای است که رسانه‌ها اعلام نموده اند، اما وزارت صمت میزان تولید در سال گذشته را ۸۵۰ هزار دستگاه عنوان داشته است.

حیدری افزود: در ارتباط با ماشین لباسشویی نیز میزان تقاضای سالیانه نزدیک به ۱ میلیون دستگاه اعلام شده در صورتی که ضریب تولید این کالا در سال گذشته (۱۳۹۷) نزدیک به ۶۰۰ هزار دستگاه بوده است. از دیگر سو بنابر آمار منتشر شده در رسانه‌ها (آماری که متکی بر اعداد و ارقام گمرک است) ارزش واردات لوازم خانگی قطعات و مواد اولیه در سال ۱۳۹۶، قریب به ۱۳۰۰ میلیون دلار بوده که این عدد و رقم در سال ۱۳۹۷ به ۲۱۵ میلیون دلار کاهش یافته است که این تنزل و کاهش، ریشه در کاهش واردات و اِعمال برخی ممنوعیت‌های وارداتی دارد که البته همین اُفت، زمینه را برای عرضه محصولات قاچاق هموار ساخته است. رشد ۲۵ درصدی عرضه محصولات خانگی تقلبی در یکسال گذشته مرتضی میری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت و گویی با رسانه‌ها ضمن تایید تاثیر کاهش تولید و واردات لوازم خانگی در افزایش محصولات قاچاق به رسانه‌ها می‌گوید:متاسفانه در حال حاضر برخی از کالا‌های ایرانی به بانه منتقل شده و در آنجا با لحاظ نمودن برخی تغییرات در بسته بندی و نصب نشان‌هایی خاص تحت عنوان برند‌های آلمانی و کره‌ای به متقاضیان عرضه و فروخته می‌شوند و حتی کالا‌های مذکور با ارسال پیامک یا تبلیغات در فضای مجازی به مشتریان فروخته می‌شوند و متقاضیان بعد از خرید و در حین مصرف به کیفیت نازل آن‌ها پی می‌برند.

وی می‌گوید:در طول یکسال گذشته عرضه کالا‌ها و لوازم خانگی قاچاق ۲۵ درصد رشد داشته که متاسفانه این اقلام بعضا با گارانتی‌های نامعتبر در سطح بازار عرضه می‌شوند.

به واقع شرایط موجود، بستر و شرایطی سخت را برای مشتریان ایجاد نموده و متقاضیان نمی‌دانند کدام کالا را با چه قیمتی و از کجا و با چه گارانتی معتبری خریداری کنند.

حیدری (از توزیع کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی) در این خصوص به خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، می‌گوید: عمدتا زوج‌های جوان که در حال تهیه جهیزیه خویش هستند در دام فرصت طلبان و سودجویان می‌افتند و می‌باید با بررسی و مطالعه دقیق‌تر (پیش از خریداری) به تهیه اقلام و محصولات خانگی مورد نیاز خویش مبادرت ورزند.

وی معتقد است:توجه به گارانتی‌هایی معروف و با اصالت شرکت‌های معتبر از یکسو و استعلام از اتحادیه ها، مطمئن‌ترین راهکار برای خرید کالای مرغوب به شمار می‌رود.

البته آنچنان که بررسی‌های خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، در سطح بازار نشان می‌دهد شرایط به نسبت دو سه ماه گذشته تا حدودی بهبود پیدا کرده، اما همچنان تا رسیدن به نقطه عادی و مطلوب گذشته فاصله داریم که یقینا دقیق‌تر شدن نظارت دستگاه‌های ذی ربط در بهبود وضعیت موجود بلاتاثیر نخواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۱۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید

ایتنا - تفاوت‌های زیادی بین دستگاه‌های بازسازی‌شده کارخانه و دستگاه‌های بازسازی‌شده شخص ثالث وجود دارد، بنابراین دانستن اینکه چه چیزی دریافت می‌کنید ممکن است دشوار باشد.
بسیاری از مردم تمایل دارند کامپیوترهای دست دوم را بعد از تمیز کردن و تعمیر کامل خریداری کنند، زیرا قیمت آنها بسیار کمتر از کامپیوترهای نو است.

اما تفاوت‌های زیادی بین دستگاه‌های بازسازی‌شده کارخانه و دستگاه‌های بازسازی‌شده شخص ثالث وجود دارد، بنابراین دانستن اینکه چه چیزی دریافت می‌کنید ممکن است دشوار باشد.

به گزارش ایتنا، هنگام خرید یک دستگاه دست دوم، باید از گارانتی و لوازم جانبی اصلی دستگاه صرف نظر کنید و با ایرادات فیزیکی برخورد کنید، اما از نظر قانونی، هیچ تعریف واقعی از کلمه "Refurbished" وجود ندارد فروشنده می‌خواهد یا می‌خواهد، و ممکن است عباراتی مانند "پیش مالکیت" را ببینید.
  تمدید یا بازگشت؟
مهم است بدانید که آیا دستگاه بازسازی شده قبل از استفاده بازگردانده شده است یا شاید خریدار یا گیرنده تصمیم گرفته باشد که آن را نمی‌خواهد یا بسته‌بندی آن آسیب دیده است، بنابراین بدون استفاده از آن، بازگردانده شده است.

با دانستن اینکه در بیشتر موارد، برای اینکه دستگاه بازسازی شود، به نوعی تمیز کردن یا تعمیرات نیاز داشته باشد، از این رو، هنگامی که برچسب بازسازی شده روی محصول قرار می‌گیرد، قیمت باید بسیار کاهش یابد، بنابراین از فروشنده در مورد منشاء محصول سوال کنید.

    چه کسی بازسازی را انجام داد؟
همه بازسازی‌ها یکسان نیستند. امکان انجام کار توسط شخص ثالث و فروش مجدد محصول وجود دارد. به طور کلی، تعهد به نوسازی شرکت اصلی حرکت هوشمندانه‌تری است.
بسته بندی و قطعات مناسبی دارد تا محصول را تا حد امکان به محصول جدید نزدیک کند، بنابراین به دنبال "تأیید شده کارخانه" یا موارد مشابه باشید.
  لوازم جانبی درون جعبه
محصولات بازسازی شده اغلب بدون لوازم جانبی همراه با خرید محصول جدید ارائه می شوند. این یکی دیگر از دلایلی است که بهتر است وسایل نوسازی توسط سازنده را پیدا کنید تا بتوانید تمام لوازم جانبی را تهیه کنید.
اگر محصول بازسازی شده را توسط سازنده بخرید حتی ممکن است بسته‌بندی و لوازم جانبی جعبه نیز کامل باشد. 
  آیا محصول هنوز گارانتی دارد؟
هیچ محصولی را که گارانتی ندارد خریداری نکنید. ریسک خرید محصولی که گارانتی نداشته باشد، ممکن است به معنای دریافت سخت افزار معیوبی باشد که به درستی کار نکند. به یاد داشته باشید، فقط به این دلیل که یک دستگاه می‌تواند کار کند به این معنی نیست که کامل است و همه چیز همانطور که باید، کار می‌کند.  طبق قانون، دستگاه باید بتواند کاری را که برای آن طراحی شده است انجام دهد، حتی اگر کارکرده و دست دوم باشد.

    تعریف اصطلاح تجدید
هیچ قانونی در مورد نحوه طبقه‌بندی یک محصول بازسازی شده وجود ندارد، به جز این که فروشنده نمی‌تواند بگوید کاملاً نو و استفاده نشده است. همچنین ممکن است به این معنی باشد که محصول مدت زمان زیادی استفاده شده و ایراداتی نیز دارد. مثلاً ممکن است صفحه نمایش خراشیده یا ترک خورده جایگزین شود. 
  سیاست بازگشت چیست؟
شما حداقل یک ماه زمان نیاز دارید تا متوجه مشکلات دستگاه الکترونیکی شوید. این مسئله در مورد محصولات بازسازی شده نیز صدق می‌کند.  
اگر نمی‌توانید حداقل دو هفته از محصول استفاده کنید با امکان بازگرداندن آن بدون هزینه را ندارید، آن مجصول را خریداری نکنید و به یاد داشته باشید که وقتی محصول را دریافت کردید، پس از باز کردن آن یک بازرسی کامل انجام دهید. ممکن است حتی بخواهید فوراً از این سیاست بازگشت استفاده کنید.
  چه چیزی را هرگز نباید دوباره بخرید؟
توصیه می‌کنیم از خرید لوازم بازسازی شده و دست دومی که تماس مستقیم با پوست شما دارند مانند هدفون و موارد مکانیکی مانند صفحه کلید، هارد دیسک یا درایوهای حالت جامد و تلویزیون خودداری کنید. زیرا تشخیص سن تلویزیون دشوار است.

با این حال، برخی از این خریدها ممکن است قابل قبول باشند، اگر به شرکتی که محصول بازسازی و تعمیر کرده اعتماد دارید نگرانی کمتری خواهید داشت. 

    مقایسه قیمت
قبل از خرید یک دستگاه بازسازی شده، بهتر است که مقایسه قیمت انجام دهید. وقتی یک کالای ارزان قیمت بازسازی شده پیدا کردید، به سایت بازسازی شده دیگری بروید تا ببینید آیا همان مدل یا مشابه آن با قیمت کمتری موجود است یا خیر.

با این حال، اجازه ندهید قیمت همه چیز را به شما تحمیل کند، گاهی اوقات ممکن است به اندازه کافی به یک سایت یا فروشنده اعتماد کنید تا پول اضافی صرف شده ارزشمند باشد.

دیگر خبرها

  • تولید کننده جعبه هاردباکس عمده در تهران
  • بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA 
  • لوتوس حافظه؛ دریافت نمایندگی فلش مموری در ایران
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • انبار احتکار لوازم خانگی در محمودآباد لو رفت
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است